Tq Followers

Friday, February 24, 2012

TBST dan Saya

Assalammualaikum..
wahh.. lama dah rasanya tak update blog ni, hehe.. 
tp tba2 hri ni jari jemari ni rjin pulak nak taip2 nak ceta2 ckit..hehe..
mesti ramai yg tertanya2 apa tu TBST, haa.. meh saya ceta ckit.. 
TB tu adalah Trade Bank dan ST tu pula adala Smart Trade..
 dri mana dpt2 nama2 ni? apa bnda ni? hurmm... nak ceta suma pun pnjng sgtla pulak..hehe..
tp saya nak ceta mengenai TBST ni bukan mengenai profit yg telah saya perolehi..
 tp nak ceta tentang ilmu yg saya dpt.. 

secara jujurnya.. selama saya belajar ni saya tak pernah lg buat withdrawal..
 knapa? senang je, tak cukup ilmu..
tp saya tak slhkan sesiapa pun.. slh sndri.. dah tau tak mahir nak jugak entry.. padan muka.. :) 
tp yg bestnya TBST ni saya dpt berlajar ilmu agama.. 
sntsa diingatkan tentang agama, disiplin, sikap.. dan macm2 lg..

pendek kata, dunia tu sementara dan yg kekal tu akhirat :)

sebenarnya setiap kli saya loss, mst saya putus asa dan tertanya2 biar btul senior2 ni..
TAPI, klu saya WIN..haaa.. mst saya ketawa.. hah, btul la senior ckp..haha.. kdang saya ketawa sndri dgn diri sndri.. dah tau msh bengap nak juga msuk market..apa hal.. 
bak kata PC saya, masuk market yg mudah2 je la..hehe.. maaf ya cikgu. 

dah brapa kli sbnarnya saya nak berhenti dari TBST ni.. 
sbb takde sesiapa yg paksa saya pun utk join bnda ni.. 
tp mkin saya nak bhnti, mkin pulak WIN, mcmn tu?
 mkin saya lukis, mkin pulak nmpak perjalanan market tu..hehe..
 mungkin sbb usaha.. klu loss tu mmgla saya rasa down sgt2.. 
tapi saya ingat satu ayat ni..

Apabila kita hendak berputus asa tu, sebenarnya kita sudah menghampiri kejayaan :)

fikir2kan lah.. buat sesuatu tu dgn ikhlas, dan niat yg btul..insyaallah.. ALLAH SWT pasti akan tolong :)


LOVE TBST
Liza Latip

Monday, January 16, 2012

kehilangan tugasan yg misteri

sudah bertahun2 aku skola, aku kuliah.. ni la kli pertama aku kehilangan tugasan. pelik bin hairan? aku tak hantar?? mustahil dan sangat mustahil, aku slh bilik pun mustahil juga.,.. yg aku yakin dan pasti adalah aku memang hantar di tepat yg betul. mmg masa tu aku teda saksi, dan aku teda bukti apapun untuk pertahankan diriku yg mmg aku hntr, sbb aku hntr seorang ja msa tu.. dan yg ada pun junior ja. aku serba salah dan bingung skrg ni.. lpas ni mst org dah tak pecaya aku kan? yalahh.. tkut2 tugasan tak di hantar, tp aku hntr..ok? aku mohon dgn tuhan Allah SWT supaya menunjukkan diriku atau pensyarah tu dimana sebenarnya tugasan tu, klu mmg slh ku aku terima, aku akan minta maaf dgn pensyarah tu, klu bukan slh ku pula aku kan berterima kasih dan bersyukur yg aku mmg benar dlm perkara ni. mmgla pensyarah tu tak persoalkan apa2pun.. tp aku sedih-sedih sgt2... dia ckp mcm ni.. " liza, saya bersumpah saya tak marah dan takkan potong markah kamu, saya hanya nak kamu jujur samada kamu ada hantar atau tidak assgmnt tu..?" klu korng dgr apa korng rasa?? masalahnya mmg aku hntr, aku selit bwh pintu.. tp aku teda bukti..
 
skrg ni adaka org mau sabotaj kump ku? atau ada org yg tak sgja 'terbawa' tugasan tu? atau ada yg 'terambil' klu ada suma 'ter' 'ter' aku mohon, tolong jelaskan dgn aku ataupun puan.. mgkin puan pun srba slh, sbb dia risau dia yg cuai pula.. Sehingga puan anggap ada org ceroboh biliknya..haha.. lucu kan? tp bgtula.. misteri.. 

aku bersyukur sbb dpt pensyarah yg sggup mcm tu, snggup call bgtau yg assgmnt tu teda..alhamdulillah.. moga tuhan murahkan rezekinya..aminn

Aku berdoa dan mohon petunjuk kepada Allah tunjukkanlah kebenaran dan aku bertawal saja skrg ni.. 

p/s: lpas ni klu aku hntr assgmnt mst ada tmn dah ble jd saksi..hehe..