Tq Followers

Tuesday, March 22, 2011

~ Alhamdulillah, Selesai~~

Alhamdulillah.. ni la perkataan yg pertama kuar dri mulut saya apabila selesai buat presentation td..hihi.. punyala nervous td time presentation..saya dan dua org kawan lg membentangkan idola yang sama iaitu Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukari.. korang kenal tak?? hihi, saya pun kenal dia ni sbb dah 'tpksa' mencari idola untuk d bentng.. hehe, so, ada kawan saya suggest dia ni than, saya pun buatlah research tentang dia ni, best tau kehidupannya mcmn dia menjadi seorang Tan Sri sedangkan dia tak de pun kelulusan SPM apatah lg segulung Ijazah.. unique kan? 

saya tak nak la cerita tentang kekayaan dia sebab dah terbukti kaya pun sebab dia adalah no 7 terkaya di Malaysia ni daripada 10 orang tau, dan yang membuatkan saya bangga dengan dia ni adalah dia adalah satu2nya orang melayu dari 10 orang tu tau! hebat kan?? klu korang perasan gambar dia tak banyak and dia tak suka publisiti ni or buat temuramah suma ni.. dia cuma nak keja dan bersedekah.. hidup hanya sementara dan amal tu la yg kekal. dia dari keluarga yang susah, daripada kesusahanlah dia belajar segala-galanya. waa~~~ klu nak cakap or cerita tentang dia ni, tak habis2 tau sbb saya bangga sgt dia ni..hihi... korang buat research lah sendiri tentang dia..hihi,.... 

meh cni saya bg tgk gmbr dia: 
Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari.

He is My Role Model now.. Jangan Jeles tau..! ;p

2 comments:

kEta kEbaL z said...

salamualaikum fren..wahh,,Tan Sri Syed Mokhtar ..mmng leh jd role model.. bliau btul2 low profile..ini y kita mahukan..y aq tau beliau pmilik naza kia..

liza..tq dtg ke blog aq..folow blog ni jgk k..fren :)

Liza said...

wsalam.. tq, hehe.. ya, dia mmg sorng yg low profile..hihi... tq bcause follow me!