Tq Followers

Monday, May 30, 2011

Bangga dengan pilihan sendiri ^

haha, rasanya ramai dah blogger buat entry mengenai Mentor 5 kan? Salmah A.Asis telah dinobatkan sebagai Juara mentor 5 pada kali ini dgn 85% dan 3.25 juta undian SMS !!! Uii, kaya tu TV3..haha
manakala tmpat ke 2 pula menjadi milik shiha dan tempat ke 3 adalah>>>>> IQA.

Honestly aku memang minat dgn IQA..hehe even dia no 3 aku tak kesah..whatever~~ tak kan jd juara baru nak minat kan? hehe..

aku nak ulas ckit mengenai mentor ni sbb aku tgk dari awal lg smpai lah final satu pun tak penah tggl tau!
actually aku mmg minat salma, sbb suara dia yg tggi tu dan klu jerit sedap telinga tau tak mcm c tettt sakit telinga aku benanah tau. tp aku mula beralih arah kepada IQA sbb aku tgk Salma teda improvement, blik2 harap suara dia yg itu juga, aku tak salahkan salma sbb dia budak baru dan dia belajar! aku salahkan mentornya, mentor bukan pertndingan ratu cantik kan? of course penampilan hrus jaga tp dah dari awal org dah kritik lownot tu kena baiki, even smpai final ttp juga g2 dan dri segi persembahan tak berubah.. ni pndapat aku tau!!!! korng pun mst ada pndpt sndri..

manakala IQA pula, mula2 aku dgar aku ckap dan ttp tlnga apasal edry pilih iqa? penyanyi mcm ni pula??? tp aku tgk stiap mggu iqa ada improvement dan edry pula mmbri pelbagai corak persembahan tau.. ingat bak kata faizal tahir kita mahupun penghibur!!!

hehe.. shiha dia mmg konsisten stiap mggu aku tak ble nafikan hal tu, cuma dia sesuwai dgn lagu traditional saja..hehe..

then, aku nak komen mgenai TV 3, wlaupun aku pmnat c IQA, tp apasal separuh akhir tu mrkah salma rndah giler ya? adakah sbb mau meraih undi?? 
dan masa pemerkahan juri awam pun sama juga time final tu, bg aku suma tu ada konspirasi.. yalah, org dah lalai tgk IQA dpt mrkh 20, dan pmnat salma pula mmg tertekan dan berabis sehabis mungkin untuk undi.. dan akhirnya sapa yg untung?? harap2 apa yg aku fikirkan ni adalah slah... nnt d padang mahsyar kita tau juga kebenarannya..hehe

ok lah, ok nak komen pnjng2 pun tak guna kan??? dah ada keputusan dah..hehe.. apa2pun good luck to kesemuanya>> kepada peminat2 jgn kutuk2 tau, kesian mereka.. nnt drng dpt bnyak pahala kita yg dpt dosa..kih kih kihhh :p

Mentor adalah rancangan macamana seorang mentor itu mengendalikan protegenya.. that's why i choose IQA..hehe... 

Take care everyone LOVE ya!!!

oh ya! please give your opinion whch one is better and bestttt..
1. Samsung Galaxy Tab
2. BlackBerry Torch 9800
3. Samsung S

2 comments:

Rose Johari said...

Naaa..c liza comment pasal mentor ni..hehehe...

Samsung Galaxy pon ok juga... :)

Liza said...

galaxy mn rose? hehe...

comment pndpt sndri ja..siuk2 sndri..hahaha...