Tq Followers

Thursday, November 24, 2011

Jelas terpancar di wajahku klu aku punya masalah, akan ketara senyuman atau ketawa yg aku lemparkan tu hipokrit semata-mata. Aku sunyi, dan rasa sangat sunyi, masa aku buat entry ni aku dgr lagu blog sndri dan aku nda mau dgr lagu lain. Perasaanku bercampur baur.. marah, kecewa, sakit hati dan entah. sejak kebelakangan ni aku cepat terasa hati dan cepat marah. aku rasa tak puas hati sepanjang masa. Kadang-kadang aku mau luahkan dan cakap depan2 dgn semua org yg aku tak puas hati, tp apakn dayaku.. aku manusia biasa.. aku tiada kekuatan juga untuk buat semua tu. Aku cukup hormat dgn org, cuma klu aku tak tahan aku akan meletup, tp jrng dah bukan mcm time aku sekolah dulu, asyik gaduh ja klu tak puas hati, kata org 'sound direct'. macam-macam masalah ku, aku tak dpt luahkan.. tue yg buat aku sakit, aku ni jnis hati batu susah untuk keluarkan air mata depan org. 

Alhamdulillah, semalam kelas ganti aku tekad tak mau pegi kelas. akhirnya.. Yes! aku tak p.. semalam la masa aku menangis puas-puas meluahkan sendiri apa yg aku tak puas hati. sampai bila aku mau pendam pun aku tak tau, mgkin biarkan perasaan ni dengan sendirinya hilangkan. aku tiada sapa-sapa untuk aku luahkan. aku tiada siapa-siapa yg hampir untuk ku luah. tiada siap yg aku percaya untuk simpan rahsia yg aku pendam. Alhamdulillah aku msh belum gila. aku berserah dan hanya mengadu kepada yg maha Esa, hanya Dia yg Maha memahami dan mampu menenangkan hati.

Memang betul kata org, 'wudhu' tu ble menenangkan jiwa, ya! tu yg aku buat, klu tak aku menangis mcm org gila..Aku tak tahan dengan persekitaran, terlalu tak puas hati.. tu ja yg mampu aku katakan. Aku nda tau la org tu anggap aku ni siapa, aku fhm juga.. tp terasa hati juga la klu yg lain semua dapat aku tak dpt kan? tak la jeles cuma terasa hati, tak teringin sgt pun. tp tu la.. kecewa. 

Aku selalu berdoa dan minta petunjuk untuk aku terus bertahan dlm keadaan ni, aku berada dlm keadaan gini tp ada someone yg jd mangsa.. apa ble buat la sbb dia yg paling rapat dgn aku, aku tak dpt control diri.. tp aku still mencuba, walaupun skrg ni dia tgh kol aku berkali-kali aku just cancel ja. biarla dia dulu..

Aku harap lpas aku luahkan di blog ni, akan rasa ringin ckit rasa di dada ni. hanya tidur yg buatkan aku tak fikir dgn keadaan sekeliling. Aku ni pling pantang klu org tak respect aku sdngkan aku cukup baik dgn org tu, jgn heran aku bls semua yg dibuat dgn aku. 
Gadis kesunyian,
Liza Latip

No comments: