Tq Followers

Friday, February 24, 2012

TBST dan Saya

Assalammualaikum..
wahh.. lama dah rasanya tak update blog ni, hehe.. 
tp tba2 hri ni jari jemari ni rjin pulak nak taip2 nak ceta2 ckit..hehe..
mesti ramai yg tertanya2 apa tu TBST, haa.. meh saya ceta ckit.. 
TB tu adalah Trade Bank dan ST tu pula adala Smart Trade..
 dri mana dpt2 nama2 ni? apa bnda ni? hurmm... nak ceta suma pun pnjng sgtla pulak..hehe..
tp saya nak ceta mengenai TBST ni bukan mengenai profit yg telah saya perolehi..
 tp nak ceta tentang ilmu yg saya dpt.. 

secara jujurnya.. selama saya belajar ni saya tak pernah lg buat withdrawal..
 knapa? senang je, tak cukup ilmu..
tp saya tak slhkan sesiapa pun.. slh sndri.. dah tau tak mahir nak jugak entry.. padan muka.. :) 
tp yg bestnya TBST ni saya dpt berlajar ilmu agama.. 
sntsa diingatkan tentang agama, disiplin, sikap.. dan macm2 lg..

pendek kata, dunia tu sementara dan yg kekal tu akhirat :)

sebenarnya setiap kli saya loss, mst saya putus asa dan tertanya2 biar btul senior2 ni..
TAPI, klu saya WIN..haaa.. mst saya ketawa.. hah, btul la senior ckp..haha.. kdang saya ketawa sndri dgn diri sndri.. dah tau msh bengap nak juga msuk market..apa hal.. 
bak kata PC saya, masuk market yg mudah2 je la..hehe.. maaf ya cikgu. 

dah brapa kli sbnarnya saya nak berhenti dari TBST ni.. 
sbb takde sesiapa yg paksa saya pun utk join bnda ni.. 
tp mkin saya nak bhnti, mkin pulak WIN, mcmn tu?
 mkin saya lukis, mkin pulak nmpak perjalanan market tu..hehe..
 mungkin sbb usaha.. klu loss tu mmgla saya rasa down sgt2.. 
tapi saya ingat satu ayat ni..

Apabila kita hendak berputus asa tu, sebenarnya kita sudah menghampiri kejayaan :)

fikir2kan lah.. buat sesuatu tu dgn ikhlas, dan niat yg btul..insyaallah.. ALLAH SWT pasti akan tolong :)


LOVE TBST
Liza Latip

No comments: